Femund i et norgesglass

Jeg har tenkt litt (og det gjør jeg sånn av og til) og det jeg tenkte på var dette:

Hva om man tilfører noe i et landskapsbilde. En ting eller en person som gjør noe. Da vil bildet kanskje gi enda mer assosiasjoner til den som betrakter motivet, fordi vi starter jo å tenkte på så mye rart oppi hodet når vi ser enkelte ting? Feks, om man fotograferer en fin strand, tilfører et teppe og en gitar, så blir plutselig bildet «større» enn bare stranden… Skjønner?

Vel, jeg tenkte å starte forsiktig. Med en norgesglass. Glasset for sylting, hermetisering og konservering.  I henhold til wikipedia produsert i 6 ulike størrelser i minst 75 millioner eksemplarer, og du har sikkert et i kjelleren, eller en nabo som driver litt med slik interiørdesign, som har to slike på ei hylle på kjøkkenet. Nettopp fordi det gir gode assosiasjoner. Vi tenker på bestemor, jordbærsyltetøy, sommer med blomsterbukett i norgesglasset og slike ting. Altså masse herlige positive tanker. Så putter jeg dette sammen med Femund og solnedgang (eh, egentlig var det klokka ett om natta, men himmelen ser sånn ut hele natta nå om dagen) og vips så får vi flere assosiasjoner, enn om bare naturen stod der alene, eller glasset for den del. At motivet (fjell, sjø og solnedgang) også er noe nasjonalromantisk, og at det står Norge på glasset, er jo også særdeles passende i disse 17. mai tider?

Vel er du klar for litt gode assosiasjoner?

Man tager et norgesglass (stort) og et stk Femund (enda større) og en fin nattehimmel (enda, enda større). Kan det bli noe stilig av det?
Man tager et norgesglass (stort) og et stk Femund (enda større) og en fin nattehimmel (enda, enda større). Kan det bli noe stilig av det?

 

Første bildet var av den duse typen. Sølen er med og månen henger fint på himmelen. Det ser ut som den speils i glasset, men det skyldes at jeg lyssatte glasset med en liten og svak lykt fra baksiden, for å få det til å se ut som månen speiler seg i ja, akkurat glasset. . . ;-)
Første bildet var av den duse typen. Sølen er med og månen henger fint der oppe på himmelen. Det ser ut som den speiles i glasset, men det skyldes at jeg lyssatte glasset med en liten og svak lykt fra baksiden, for å få det til å se ut som månen speiler seg i ja, akkurat glasset. . . 😉

 

Så fyrte jeg på et telys. Det var ikke helt uproblematisk, fordi det lyser egentlig for sterkt i forhold til omgivelsene, og må dermed tones godt ned i etterbehandlingen. Men det gikk :-)
Så fyrte jeg på et telys. Det var ikke helt uproblematisk, fordi det lyser egentlig for sterkt i forhold til omgivelsene, og må dermed tones godt ned i etterbehandlingen. Men det gikk 🙂

 

Publisert på FB i morges og dro over 100 likes. Kanskje bildet virkelig vekker mye assosiasjoner? (den personlige rekorden for likes er noe over 3000, men da trenger man Hot Rod'en til Tore Busk, en isbane, en Ferdinand Ice Festival og en amerikansk FB-side om Hot Rods, og det er jo ikke akkurat det vi driver med her...) Lell, bildet ble sett, og for en fotograf er det viktig :-)
Publisert på FB i morges og dro over 100 likes. Kanskje bildet virkelig vekker mye assosiasjoner? (den personlige rekorden for likes er noe over 3000, men da trenger man Hot Rod’en til Tore Busk, en isbane, en Ferdinand Ice Festival og en amerikansk FB-side om Hot Rods, og det er jo ikke akkurat det vi driver med her…) men lell, bildet ble sett, og for en fotograf er det viktig 🙂

 

Minimalisme :-) Glasset er pakket ned, men telyset brenner blant rullestein og kaster varmt fint lys over omgivelsene.
Minimalisme 🙂 Glasset er pakket ned, men telyset brenner blant rullestein og kaster varmt fint lys over omgivelsene.

 

Vel, det var alt fra nattfotografen for denne gang. Nå håper jeg du så på bildene og tenkte på mye fint.

Jeg må tenke litt på hvordan jeg kan dra dette videre. Det var nemlig utrolig artig å jobbe på denne måten.

Jørn.

 

 

 

 

5 kommentarer om “Femund i et norgesglass

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s