Endelig tid til en fototur

Da er eksamen i fysikalsk kjemi i boks, og mengden fritid øker dramatisk (for en liten stund, sukk….). Jaja, dette må utnyttes (!), og abstinensen etter en tur ut med kamerautstyret meldte seg kraftig søndag formiddag, men ukontrollerte skjelvinger og et jaget blikk ut vinduet der været (endelig!) gikk fra grått til særdeles pent.

Da var det bare å kaste bikkjene i bilen, kameraet i baggen og legge i vei. Turen gikk først til Gløta. Elva renner litt sånn nedi et søkk, og på denne tiden blir det lite direkte sollys. Dette skaper mykt lys, noe mange av oss naturfotografer sikler etter. I dag var ikke forholdene helt optimale, men mer enn gode nok til at minnekortet ble fullt på en liten time.

Gløta

Rett nedenfor den store parkeringen gjør Gløta en liten sving og vannet får litt ekstra fart. Flott fotosted.

 

På samme sted er det også et helt stille parti med siv, speiling og litt annen stemning.

 

Fortsatt samme sted 🙂 Det stikker ut en halvøy her i svingen, som nesten er grodd igjen. Men den inneholder mange små bekker, loker og tusenvis av fotomuligheter.

 

Reinsdyr

Samene driver nok og slakter om dagen, og har samlet mange reinsdyr i Dalsvika. Dermed var det også en del dyr i Elgåkrysset. Sola stod lavt, lyset var gyllent og dermed fikk jeg en bonusrunde 🙂

Asfaltrein.

 

Med spotmåling av lys og litt overeksponering, fikk jeg til denne white-out versjonen. Egentlig en veldig artig teknikk.

 

Været ute nå enda bedre enn da jeg dro ut, så da krysser vi fingrene og håper på nordlys, slik at dette blir den søndagen da jeg fikk i pose og sekk 😉

Ha en riktig god søndag folkens, og nyt det fine været.

Jørn.

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s