Kopparledens Motortreff 2012

Endelig var det tid for EMHKs motortreff på Femundtunet. Jeg hadde fått meg prøveskilt på knallert’n og lånt hjelm og sideveske av min gode kollega og tempotraktør Harald (takk!).

Det er litt langt til Femund når man kjører i vanvittige 30km/t så jeg fuska litt og kjørte mopeden på henger til Elgåkrysset 🙂

På tunet var aktiviteten høy, og det ramla inn med biler, lastebiler, mopeder, snøskutere og en traktor.

Svein Magnus’ Opel GT er meget fin. Luftes ikke i regnvær!
Skikkelig herlig Ford lastebil, med innholdsrikt lasteplan.
Eieren av Forden til venstre med flott sjåførlue. Motoren på planet er fra en gammel Nash, som har stått i en garasje borte ved Fredheim. Den har nå fått ny eier og kanskje vi ser den på veien om et år eller fem? Uansett, vi slo av en koselig prat om Ford, Nash og andre gamle biler, og for meg er det det biltreff handler mye om; praten med likesinnede 🙂
En annen artig bil var denne Hillman Minx, som er urestaurert og i god stand, herlig patina. Eier Olav Larsen, redaktør i «bladfjæra».
Motorrommet til Minx’en.
Interiør, også urørt…
Det var ikke bare jeg som hadde med gammel Tempo, også John Halvor hadde med seg denne Corvett’en. Den kjørte Ralf med i hine hårde dager, og sykkelen går fortsatt… Det er spesielt artig med kjøretøy som har lokal tilknytning, så til neste år får jeg vel gjøre ferdig Gråtassen has Kåre Skausett og ta med den!
Elvis lever…
Så startet løpet, og deltakerne var blant annet innom på Risbakken der Tor Arne og Ann Kristin med familie, hadde kledd seg ut og arrangerte hesteskokasting sammen med flere hyggelige medhjelpere. Tusen takk til dere alle som stiller opp og fyller dagen med gode minner! Tor Arne hadde forøvrig en vanvittig entre, da ha kom hoppende frem fra baksiden av gapahuken, med gitaren i handa, og fremførte en energisk versjon av «thats allright for mama» 🙂

– Thank you, thank you very much!

Grusvei, gamle telefonstolper (som er vernet…) og total mangel på noe som helst moderne. Dette tenkte jeg var en perfekt innramming å bruke på «gammelbilbilder», så da var det bare å ta seg til Vestveien og vente tålmodig på at alle skulle passere. Det var noe annen trafikk, og faktisk en fotgjenger som gjorde at jeg måtte zoome en del inn på noen biler for å klippe vekk forstyrrende elementer.

Bilder fra Vestveien er samlet i et eget galleri som du finner her. Bildene er litt små, men det er mulig å få større versjon av bilen din om du tar kontakt.

På Haugland Kafe var det særdeles god stemning, og alle tok seg GOD TID før de dro videre på ferden. Ikke så rart synes jeg, da dette lokalet har perfekt innramming for enda mer prat om gamle kjøretøy 🙂
jukeboksen på Haugland er legendarisk. Har stått der siden den var ny…
I tillegg til servering var det også en oppgave her. I kassen lå det en tennplugg, en coil, en fordeler, et fordelerlokk og en vannpumpe. Man fikk poeng for hver man klarte, og har var det forbudt å kikke!
En annen oppgave på ruta var å tippe årstall på denne. Det er en Ople P4 fra 1936….Også den står i en garasje her i området.
Utsiktsbilde tatt fra taket på Scania’n has Asle. Her er alle i mål, og venter spent på resultatene.
To av mange (åtte?) snøskutere som var utstilt. Elgtrekken vår er faktisk basert på en skuter av den typen til venstre.

Da takker jeg alle for en trivelig dag, og gleder meg til neste års arrangement.

Jeg har 350 bilder fra dagen, så lurer noen på «har du bilde av bilen min?» så er svaret ja…

Jørn.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s