Opeltreff

I helgen er det Opeltreff 2012 og de har lagt treffet sitt til vakre Elgå i Engerdal kommune. Et innholdsrikt program går fra torsdag til søndag, der lørdagen er dagen man bør legge et besøk hit om man vil se på biler, aktiviteter og leik og morro (fra 12:00 og utover). Opel-gjengen har egen hjemmeside, se gjerne denne for mer info.

Jeg tok turen allerede torsdagskvelden for å ta bilder, prate litt med folk og kikke litt på veteranbiler, gammelbil-entusiast som jeg er.

Veldig mange biler var allerede på plass, og innsjekken var i full gang. Sol og herlig stemning møtte opelfolket i Elgå.

Hvordan havnet opeltreffet i Elgå? I følge en hyggelig kar i en blå GT, var det Jan Erik Molde i treffkomitèen som kom med forslaget, da han har besøkt Elgå mange ganger og mente at «her bør vi ha treff!». Ellers har treffet vært litt rundt omkring, og avstander skremmer ikke disse folka, det var ventet inn biler fra feks Stavanger.

Hyggelig kar i GT. Denne var nok artig å kjøre i svingene ned mot Elgå.

 

Noe skruing blir det jo alltids. Denne karen hadde hatt bilen i 20 år, men det var første gang han var ute for et lite «uhell» på tur. Bremsebelegget hadde løsnet på venstre bakhjul. «jeg får bare la være å bremse….» Han hadde forøvrig kjørt egg-transport i sine yngre dager, så han hadde god trening på å kjøre bil, uten å egentlig kunne trø på bremsen 😉

 

Opel commodore GSE, drømmekupe fra 70 tallet. Jeg er vel ikke alene om å synes dette var en skikkelig kul bil i ungdommen.

 

Brun bil, brunt interiør, brune bambusstaver og treski på taket. Herlig gjennomført stil.

 

Opel laget også sykler (og symaskiner), disse er fra før 1937 en gang…

 

Som nevnt tidligere, HERLIG stemning i Elgå. Jeg pratet som vanlig med en haug med folk jeg ikke kjenner, men kan love alle som har tenkt seg til Elgå i helgen at opelfolket er skikkelig hyggelige folk!

 

Akkurat en slik pick-up har jeg aldri sett før…

 

Vi tåler to bilder av Opel GT, skikkelig artige biler. Minner om en mini-corvette, men ikke si til opelgutta at jeg sa det. Da blir de nok noe fornærmet 😉

 

Original lakk og skikkelig herlig patina. Denne var knallfin!

 

Bildet har fått billedbehandling for å se ut som det er fra 70 tallet. Svært mange hadde gammel campingvogn, eller som her, kombicamp. Det er som å skru tiden tilbake…

 

Da anbefaler jeg alle med et snev av bilinteresse å ta turen til Elgå i løpet av helgen. Over 115 biler er påmeldt og det er ikke hver dag vi har så store biltreff rett utenfor låvedøra i Engerdal. PS, det var ikke bare gammelbil på treffet, mange nyere og heftige opler kunne også beskues.

Jørn.

 

3 kommentarer om “Opeltreff

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s