Sjekkpunkt Drevsjø i minus

Ja, nå må du ikke tro at dette er en tabloidoverskrift og at sjekkpunkt Drevsjø går i minus økonomisk, neida, det er bare en hentydning til temperaturen vi har her under Femundløpet.

Ny flott portal tar i mot hundekjørerne på Drevsjø.

Femundløpet er i gang, og det blir masse liv og røre på lille Drevsjø. Ungene har tatt seg fri fra skolen, og blir med utover natta og ser på de første som ankommer, og Lars Monsen selfølgelig. Sett fra ungenes ståsted spiller det egentlig ingen rolle hvem som leder, eller hvem som gjør et ekstra godt løp osv, bare de får sett Lars Monsen så er alt i orden! Ved sjekkpunktet var det god stemning, bra med folk og kaldt. Noen og tyve minus er vi imidler tid vant med, men kamerautstyret er ikke så fryktlig glad i denne temperaturen. Batteriet varer ikke særlig lenge, men med ett i kameraet og ett i lommen så holder man det gående en god stund.

Barnehagen hadde laget en skikkelig flott lysborg. Stemningsfullt!
Masse lys gir kjempegod stemning på sletta utenfor samfunnshuset, og flere bålpanner var hyppig besøkt av frosne fingre.
Og endelig. ca 00:20 kom det et vaskeekte hundaspann inn på sjekkpunkt Drevsjø. Førstemann til Drevsjø var Birgitte Næss Wærner (ja ikke førsteMANN altså, det er bare et uttrykk...;-) ). Selv om de kjører grisefort til Tufsingedalen (rundt 25 km/t i snittfart) er nok løypa til Drevsjø av en annen karakter, og hundene har gjerne tatt ut en del krefter. Snittfarten hit viser seg å ligge på rundt 15 km/t, noe å huske på for dem som skal beregne når første spann ankommer...
Og så, litt over klokken 01:00 kom selveste Lars Monsen! med samekniv i beltet og is i barten, akkurat slik det skal være. (Og dermed gikk piffen ut av ungene og vi tok returen hjem til varme senger).
All honør til alle de frivillige som jobber på sjekkpunkt Drevsjø. Uten dere er det helt umulig å få til dette flotte arrangementet. Her ser vi en gjeng frivillige (de står ikke bare og henger hele natten altså, dette bildet er tatt før det ble travelt) som ønsker start nummer 21 Ole Wingren (Finland) velkommen til Drevsjø.

En småkald start på dagen.

Fredag morgen var det litt "småkaldt" som vi sier på Drevsjø.
Da er det godt å ha tykk pels, og ullpledd utenpå der igjen.
Det tar nok en del tid å varme opp foret i denne temperaturen, men varm mat er et must, så ikke hundene skal miste for mye energi til "oppvarming".
Godt kledd tilskuer, Thea Kristensen, var tidlig oppe til henne å være og fikk jammen meg sett Lars Monsen enda en gang, før han suste videre...

Lars Monsen.

Og der var han igjen! Lars Monsen legger ut fra sjekkpunkt Drevsjø i fint driv. Jeg har en misstanke om at det er Trine Rein som har tatt ut stoffet og sydd hundedekken og sokker. . .
Den sporty gjengen ved Drevsjø barnehage hadde tatt turen (50 meter) for å heie på hundespanna som dro utover morgenkvisten. Se godt på han lille karen til høyre, er det helten hans som nettopp dro forbi?
Lars ser tilsynelatende litt trøtt ut der han legger i vei, men han er ikke det vettu. Han har bare lukka øynene litt og nymmer på den nye Femundsløplåta til dama si, "When heroes are made". http://www.youtube.com/watch?v=7oxU_BH_Wn4&context=C3184b13ADOEgsToPDskKLP8Cag-x6b3cjlRYf2tCw

Litt trøbbel er vanlig.

Ikke alle får en "flying start". Her var det en hund som måtte litt på do, det ble litt rot, og floken var et faktum, men ingen sure miner! Det var bare å stoppe, gå rolig frem og løse opp og kjøre videre. Start nummer 3, Bjørn Kaltenborn (Norge).
Mens et spann venter på at tider skal komme (må vente for å få åtte timer akkurat i henhold til hvilereglene), kom det plutselig et spann i retur i samme løype. Her ser vi et eksempel på hvor bra gemytt disse bikkjene har. Hele rekka passerte tett inntill uten noe klabb eller babb.
"Bad Sushi". Årsaken til returen ser vi her. Hunden ble tatt ut og tatt hånd om av handleren, ingen vits å dra på en ekstra hund i sleden helt til Søvollen...

Gjennopplivingsforsøk.

Når det er "småkaldt" byr det gjerne på litt problemer for den som ikke er beredt. Batterier yter dårlig, og har du fylt diesel lenger sør, og kjører til Drevsjø med den på tanken, kan du også få problemer. Her er det bare polardiesel som gjelder.
Hva som er problemet her er ikke godt å si, men etter ytstyrsmengden å dømme var det litt å ta tak i.

De egentlige heltene.

Isblå
Bruno.

I morgen drar jeg en tur til Oslo (hyggelig by, men ligger fordømt avsides til), så det blir vel ingen flere bilder av løpet i helgen, men still opp på Drevsjø på lørdag. Da går starten til juniorene som skal kjøre til Røros (klokken 16:00).

Jørn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s