Nydelig nordlysnatt

Jeg fikk et tips av en venn på Facebook, Timothy i Trysil, og hadde nordlyset i tankene utover kvelden. Storm.no sitt nordlysvarsel hadde ikke trua, men NOAA aurora forecast hadde gjort lovende registreringer, så håpet var der. Litt over klokken 23:00 var jeg ute en tur og satt i 15 minutter på taket til vedboden og stirret mot nord. Kan melde om at dette er helt normal atferd av undertegnede en vanlig fredagskveld og jeg har ikke kranglet med kona og blitt kastet ut. På vedbodtaket har man ingen kunstig lys i nærheten eller i horisonten som blender, og etter som nattsynet kom på plass kunne man ane et svakt nordlys. Da var det bare å hente kameraet og den «nye» vidvinkellinsa og se om det var mulig å få dette på brikka. Jeg tok et testbilde på taket, og jammen ble det bra, men her er jo muligheten for en fin komposisjon lik null. Litt strømgjerde og furu var ikke forgrunnen jeg hadde tenkt meg, så jeg rasket frem en sekk, en sykkel og dro på Drevsjøstranda.

Her lå det mye dis på vannet og nordlyset var mindre synlig, men jeg tok noen bilder, og synes effekten med tåke/stjernehimmel og dis på vannet ble veldig bra:

Drevsjøen i dis med nordlyshimmel
Med litt mer siv og mindre kunstig lys i horisonten.

På alle bildene brukte jeg 10 mm, F 3,5, ISO 800 og lukkertid på ca 25 sekunder. Da jeg hadde tatt de første bildene og var klar for å leite opp nye og spennende komposisjoner, avtok nordlyset, fingrene var kalde, klokken var nærmere 01:00 og en varm seng lokket i det fjerne. Men det blir vel flere turer får en tru!

Jørn.

7 kommentarer om “Nydelig nordlysnatt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s