Hornugler

I sommer har vi hatt noen litt artige gjester på Haugan. De har holdt til i et gammelt skjorrede, like bak huset til naboen. Da de var i reiret holdt de et fryktelig leven på kveldstid og utover natta. Mora var på musejakt, og hele 5 unger satt i reiret og skrek. Det var såpass med lyd, at bestemor emigrerte til Hamar en stund for å sove ut…Lyden minner om en ødelagt 17-mai-fløyte «Skviiiiiiiik».

Nå har ungene forlatt redet og sitter litt mer spredt rundt i skogen, men om kveldene hører man dem tydelig.  De er fortsatt avhengig av forsyninger fra mor og er ikke særlig flyvedyktige. Jeg har hatt noen økter der jeg  prøvde å få et bra bilde av mora, men lyktes ikke med det. Hun er som en skygge i bakgrunnen, og eksponerer seg svært lite og når hun er som mest aktiv er det ikke fotolys lenger, men vi har sett henne sveve over jordet om kvelden, og hun er et vakkert syn!

Hornugla legger egg med noen dagers mellomrom, og det er derfor stor forskjell på størrelsen fra minstemann til den største ungen.

Her er de ganske små og to sitter fortsatt i redet. De andre hadde da klatret litt høyere opp i furua.

 

"Minstemann". Satt plutselig på bakken en dag, men med litt hjelp var han tilbake til søskenflokken i furua.

 

"Minstemann II"

 

Litt større søster/bror.

 

Jeg har vel aldri i mitt hele liv vært så uglesett, men blikket til disse fuglene er jo helt fantastisk.

 

Håper på en serie av disse vakre uglene senere i sommer også, men da må jeg vel frem med kamuflasjen, de blir stadig mer sky. Mye gråvær har også gitt dårlig fotolys den siste tiden, så med noen fine solrike kvelder og godt lys kan det kanskje bli noen flere fine bilder. Vi får se...

Reklamer

2 comments

  1. Anders Dahlin · juli 4, 2011

    Härliga bilder på Hornugglans ungar. Gillar den sista bilden bäst. Det gula ögat och den intensiva blicken gör att ens egen blick fastnar just på ögat.
    Ha de!
    Anders

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s