Nordlys på Kongsodden

Vi er kommet til tredje runden med nordlys i vinter, så kanskje dette nå er inne i fasen «kun for spesielt interesserte»,  men jeg kan liksom ikke la være å ta en tur ut når jeg vet at nordlyset herjer på himmelen. Det er vakkert, det er magisk og det er stemningsfullt.

Jeg har fotografert nordlys ved Femund en gang tidligere i vinter, og det er egentlig et glimrende sted siden de store flatene gir så vidt utsyn til alle kanter. Samtidig er det en utfordring å få til en artig komposisjon i dette flate landskapet, men man nå jo bare prøve. Det er også helt klart en utfordring å fokusere manuelt under slike lysforhold man har om natten, og ikke ser man resultatet før man kommer hjem heller, men jeg begynner å få teken på det tror jeg.

De to fåregående rundene med nordlys var helt uten måneskinn, men denne natten var månen nesten halvfull, og medvirket til meget fine lysforhold. Her er resultatet fra turen. (iso 1600, f 5.6, ca 25 sekunder lukkertid, 18mm).

Månen og nordlyset, nordvestlig retning fra ytterst på Kongsodden.

 

Reklamer

6 thoughts on “Nordlys på Kongsodden

  • Tusen takk for kommentarer Anders, Jan og Tore. Setter pris på det!

    Min klare favoritt er også bildet med bjørken i forgrunnen.

    Det andre er en dokumentar av hvordan det så ut utover Femund denne kvelden, men for å skildre det virkelig bra, skulle jeg hatt en vidvinkel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s