Portrett

Det er vinterferie og tid til å lese. Scott Kelbys «lightroom for digital photographers» er absolutt å anbefale.

 Han gir meget praktiske tips, og forklarer sjelden hvorfor det bør gjøres slik og slik. Han bare gir oppskriften og viser eksempler på hvordan det blir, herlig ukomplisert.

I dag studerte jeg retusjering av portretter. Det er ikke småtteri som gjerne gjøres med et portrett før det blir presentert, og her er det mulig å fuske med det meste. Hvitere tenner, klarer øyne og glattere hud….det har liksom ingen ende.

I boka har han også et kapittel som han har kalt, «Getting that trendy, gritty portrait look». Her drar man såpass i spakene at bildet får en helt egenartet stil (that trendy, gritty look…) Effekten passer ikke på alle type bilder. Jeg testet den på flere, men bare noen ble vellykket, og det er svært vanskelig, for meg i alle fall, å avgjøre hvilke bilder den passer på og ikke. Men, siden det er fort gjort å justere bildet i lightroom, tar det ikke lang tid å sjekke ut om det blir bra. Innstillingene er også slik at man kan lage en «preset» og da utgjør justeringen bare et klikk og litt eksperimentering med saturation.

Innstillingene man gjør er:

1. Gjør unna beskjæring og still inn «exposure», hvitbalansen og «curves» (toner).

2. Still så inn disse spakene slik:

Det er altså noen spaker som er dratt helt opp, og så justerer man saturation til slutt for å finne balansen. På noen bilder var det også nødvendig å se på «exposure» en gang til. «Recovery» skal egentlig være på 100 den også, men det kan være en ide å dra den lit ned og se hva som skjer…

På portrettet er også øyne justert noe, og det er lagt til vignett.

That trendy, gritty portrait look...

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s